top of page
Szerző képeMitiszol

Ki mit, mikor, hogyan? - Mitiszol? Szüreti jelentés 2020

Frissítve: 2021. júl. 13.


Losonci Bálint - Mátra

"... És végre a szívem csücske, a Rajnai, a Lógiból, tökéletes érettségben, mégis tele gyönyörű savakkal, frissítő trópusi gyümölcsökkel. Ma szedjük, közben feltörnek tavaszi emlékképek: 2 hétig egyedül kapáltam, közben néha szalonna is sült, meg a sorok közt pihenve abszolváltam 40 év horror-klasszikusait (a Suspiria, a Noroi, meg a Wailing lettek a személyes kedvencek). Permetezés nélkül is tökéletes, egészséges fürtök mosolyognak ránk, kis remegéssel, de ugyanakkor sok csodálatos bor által inspirálódva: az első kénmentes tételünk lehet."

Szeptember 15.

Horst Hummel - Villány

Tudtátok, hogy van egy 5. szín a borban? Nem? Ez a Schiller! Ami narancs a fehérben az Schiller a vörösben. Ahogy a hárslevelű a Bernstein esetében csak néhány napot erjedt héjjon, itt úgy volt lehetősége a Cabernet Sauvignonnak, hogy Schiller 2020 válhasson belőle."

Szeptember 24.

Wassmann Pince - Villány

"Első alkalom.... narancs a Wassmann birtokon! Tegnap savra szüreteltünk, később pedig teljes érettségben fogunk a gyümölcsös jegyek dominanciája érdekében. A fajta még titkos(fehér), a szőlő most kivételesen nem saját, vásároltuk. A neve "Otto lesz". Na sikerült kitalálni vajon mi készül majd belőle? "

Augusztus 28.

Fleury - Champagne

“lyen a borvidék, ahol savra szüretelnek, Szeptember 7 szüret vége...köszönjük az egész csapatnak!”

Szeptember 7.

Meinklang - Burgenland (AT)

"Jól vagyunk, teljes szüreti üzemmódban. Intenzív időszak de egyelőre minden a helyén, az időjárás száraz, tiszta, élvezzük a munkát és a csapat is szuper! Most nem kívánunk többet!"

Szeptember 21.

19 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page