top of page
Szerző képeMitiszol

“Tisztelet a szőlőnek és szeretet a földnek” - bemutatkozik az új Massana Noya design

Frissítve: 2021. júl. 13.

Katalóniában, Barcelonától szinte egy kőhajításnyira, Sant Pau d'Ordal faluban található a Massana család borászata, ahol már 9 generáció óta készülnek a jobbnál jobb cavak és borok. Mondják, hogy a régió a cava fővárosa, ahol a spanyol buborékok megszülettek és erre Eudaldék nem is cáfolnak rá, hiszen 120 000 palackszámú éves termelésükből 80 000 cava.


“Hogyan kezdődött? Penedesi farmer vagyok, csak úgy, mint az őseim - 9. generációs borászként élek és dolgozom a régióban. Azért vágtam bele, mert itt nőttem fel így természetes számomra, hogy a bor a szenvedélyem...mi mást is csinálhatnék?” Eudald célja az alapokhoz való visszatérés volt - a múlt legjobb gyakorlatainak átvétele és a modern borkészítési know-how összekapcsolása. A család ugyan mindig is a hagyományokat követve, organikusan, biodinamikusan, adalékanyagok nélkül gazdálkodtak, 2000-ben pedig a certifikációt is megkapták, habár bevallása szerint az egész csak formalitás volt, hiszen nem is ismer más technológiát, csak a lehető legtermészetesebben - semmit nem hozzáadva, semmit sem elvéve.


30 hektár, a zöld szőlősorok közepén egy hamisíthatatlanul spanyol birtok központtal. Macabeo, Xarel-Io, Parellada, Chardonnay, Viognier és Muscat a fehérborokhoz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Tempranillo, Marcelan és Pinot Noir a vörös tételekhez.


Most pedig a megszokott, magas minőségű cavak mellé új design párosul: a Familia Cava ezentúl EUDALD, a Reserva termékcsalád pedig ARMILAR néven kerül polcokra. Mi nagyon szeretjük az új arculatot, azt pedig már teszteltük, hogy ezzel a designnal is ugyanolyan jól esik megpukkantani nap végén egy hideg palackkal.



19 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page